Thursday, April 7, 2011

Нови и стари авточасти – кое е по-изгодно

Когато си вземете автомобил, трябва да знаете, че вие всъщност вземате нов член от семейството. Както знаете по автомобила има много неща за плащане – годишни застраховки, винетки, а понякога може да се наложи да я карате повечко на ремонт. Ето защо първо трябва да си прецените финансовите възможности и на тяхна база да решите каква кола да си вземете – нова или втора употреба. Да, втората употреба е много по-евтина и от финансова гледна точка е много изгодно. Все пак имате толкова много познати, които карат я някой стар Форд, Дачия, Пежо, Рено и др. Но трябва да знаете, че разбирате от автомобили, за да сте сигурни, че няма да ви излъжат.
От друга страна новият автомобил идва с 5 до 10 години гаранционен срок и на практика през това време рядко ще се налага да го пращате на сервиз, а ако това се наложи, ще ползвате фирмения сервиз, където няма да ви е толкова скъпо.
След като вече сте взели автомобила и ви се е наложило да я закарате на ремонт, остава въпроса с това какви авточасти да изберете за нея – нови или втора употреба. Разбира се на нов автомобил не е препоръчително да сложите вече използван стартер или друга важна част. За старите автомобили въпроса стои другояче. И все пак кое е по-изгодното, като не вземаме предвид цената.
Като за начало е добре да се поразровите в интернет, там вече може да намерите какво ли не. Включително и нови, и употребявани гуми. След като сте избрали това, което ви трябва, може да отправите запитване към собствениците на сайта, за да разберете дали частта я има в наличност и в какво състояние е най-вече. Защото трябва да знаете какво точно слагате на автомобила си. Ако не разбирате, може да попитате вашият автомоньор за това какво точно ви трябва. Може да го намерите вероятно и по сервизите във вашия град, но вероятно цената ще е различна.

No comments:

Post a Comment